3. nov 2015

Külas oli kirjanik Reeli Reinaus

Kirjanik, kelle ülikooliaega jäid õpingud keelest, rahvaluulest, piltmõistatustest ja keerdküsimustest ning muistenditest on ajaga jõudnud tänapäevamuistendite ehk linnalegendide juurde. Kuna need Reelile väga meeldivad, siis sellest ongi alguse saanud paljud tema raamatud.

Kirjaniku esimeseks lasteraamatuks oli "Saladuslik päevik". Kokku on lasteraamatuid kirjutatud seitse. Iseenda lemmikuks on "Hambahaldjad".

Tore oli see, et lastel, kel raamat kaasas, said oma raamatut näidata ka teistele. Kui kirjanik mingist raamatust juttu tegi ja see saalis olemas oli, siis tõusis õpilane püsti ja näitas seda kõikidele.
Foto: Melika Kindel.
Kolga koolis on tore komme õpetaja Terje poolt, et kui meile tuleb majja külaline esinema, siis talle valmistatakse ette ka küsimusi, mis on kirjutatud väiksele paberile ja on pandud kinder-muna topsikusse. Nii on jutu vahele tore võtta kuulajate küsimusi.
Saime teada Reeli lemmikraamatutest maailmas; kuidas see kirjutamine ja kirjanikuelu kõik alguse sai (keskkoolipäevilt, mil sai üks luuletus kirjutatud); kui ka selle, mis on tema lemmikvärv ja aastaaeg (looduseroheline ja suvi).
Peale kohtumist lookles klaveri juures pikk autogrammisaba :) Täname külalist, kohtumine toimus projekti "Kirjanik kooli" raames! Aitäh!