19. nov 2015

Konkursid! Osalema! NOVEMBER

Hea kunstihuviline!
Robotex annab teada, et joonistuskonkursside tähtaegu on pikendatud - töid on võimalik saata kuni 26. novembrini.
Joonistuskonkursi teemad ja vanuseklassid on
  • Lasteaialapsed ja kuni 6. klass – „MEGABOT ”. Kes või mis on megabot? Milline see võiks välja näha ja mida teha? Millistest osadest see võiks koosneda ja kuidas inimkonnale kasulik olla?
  • 7. -12. klass - „Minu unistuste robot”. Robotid aitavad meie igapäevaelu lihtsamaks teha. Millist abilist vajaksid sina?
  • Üliõpilased - „Tehnikadžungel“. Milline on meie tulevik Maal? Kes jääb peale võitluses tehnika versus loodus? Laske fantaasial lennata!
Digitaaljoonistuskonkursi teema on:
  • "Robot - transformerid" Lase oma mõtted lendu! Kas robotid on võimelised transformeeruma elusolenditeks? Kas nad võivad muutuda inimestele kasulikeks esemeteks? Või saada meile hoopis oma visioon sellest, kuidas robotid transformeerivad maailma!
Joonistused tuleb saata aadressil Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn (TTÜ, Turundus- ja kommunikatsiooniosakond, märksõna: Robotex 2015 joonistuskonkurss). Digitaaljoonistused tuleb saata triin.lehtmets@robotex.ee.



Eesti Lennuakadeemia kuulutab välja kooliõpilastele mõeldud joonistusvõistluse "Lennukad jõulud". Võistluse raames ootame 1.-9. klassi noorte joonistusi, millel oleks seotud jõulude ja lennunduse teema.
Ühest joonistusest saab lennuakadeemia selleaastane jõulukaart, mille saadame meie Eesti ja välismaa koostööpartneritele. 


- Joonistus peaks olema järgnevas mõõdus: laius 21 cm, kõrgus 10,5 cm. 
- Joonistuse võib saata skaneerituna e-posti aadressile eelika.tootsi@eava.ee, kirja teemaks palume märkida "Lennukad jõulud". 
Joonistuse võib saata meile ka postiga. Aadress: Eesti Lennuakadeemia, Lennu 40, Reola küla, Ülenurme vald, 61707 Tartumaa. Ümbrikule palume lisada märksõna "Lennukad jõulud".
- Joonistuse saatmisel palume lisalehel või kirjas tuua välja töö autori ees- ja perekonnanimi, kool, klass ja kodune kontaktaadress (tänav, maja, linn/asula, maakond), 
millele saame auhinna edastada.
- Joonistusi ootame 30. novembrini 2015. 

Kaardiks kujundatava pildi valib välja Eesti Lennuakadeemia rektoraat 1. detsembril. Väljavalitud joonistuse autorile on auhinnaks huvilend lennukiga Cessna-172 (Tartus). Lend kestab 12 minutit ja korraga saab õhus käia 3 inimest. 
Kõik meieni jõudnud joonistused avaldame lennuakadeemia Facebooki lehel ning kõigi osalejate vahel loosime välja erinevaid lennuakadeemiaga seotud auhindu.

Lennukaid ideid!

Lisainfo:
Eelika Tootsi
Turundus- ja kommunikatsioonijuht I Eesti Lennuakadeemia
Lennu 40 I Reola küla I Ülenurme vald I 61707 Tartumaa
Tel +372 744 8109 I mob +372 5554 2000 I eelika.tootsi@eava.ee
www.lennuakadeemia.ee






Head kooliõpilased!
SA Eesti Tervishoiu Muuseum kutsub 14-19 aastaseid põhikooli- ja gümnaasiumõpilasi konkureerima 2016. aasta meditsiiniajaloo teemaliste tööde eriauhinnale.
E r i a u h i n n a preemiafond on 500 EUR. Sõltuvalt tööde tasemest võib žürii preemiat jagada ka mitme autori vahel ja anda lisaks parematele esemelisi auhindu. Parima auori tööst tehakse paari leheküljeline ülevaade ja see ilmub mai kuuEesti Arst ajakirjas.
Kuna SA Eesti Tervishoiu Muuseum annab välja e r i a u h i n n a õpilaste teadustööde riiklikule konkursile esitatud meditsiiniajaloo alasele tööle, on töö vaja esitada selle konkursi tingimustel ja aadressil. Uurimuste esitamise tähtaeg on 1. märts 2016. Konkursitööd esitatakse Eesti Teadusagentuuri veebikeskkonnas, mis avatakse tööde üleslaadimiseks 15. jaanuaril 2016. a
Abi ja informatsiooni saamiseks võib pöörduda Eesti Tervishoiu Muuseumi poole (6411333, 56636607,kalju@tervishoiumuuseum.ee) .