17. dets 2016

"Kirjanik kooli", külas Ilmar Tomusk

Reedel, 16.dets. kogunes kogu koolipere üles saali kohtumisele kirjanik Ilmar Tomuskiga. Kohtumine algas õpetaja Terje poolt tublide lugejate tänamisega. Nimelt on meil sel õppeaastal igal veerandil koolis lugemisvõistlus. I veerandil loeti Roald Dahli loomingut, II veerandil loeti Ilmar Tomuski raamatuid. Kui I veerandil osales 6 lugejat, siis II veerandil oli osalejaid juba 24. Seekordse lugemisvõistluse võitis Miia Vanahans 1.klassist, kes luges kõige enam - kokku 5 raamatut. Palju õnne, Miia!
Meie kooli traditsiooniks on külalistele õpilaste poolt koostada erinevaid küsimusi, mis on peidus üllatusmunade topsikutes. Nii on põnev mõlemal - nii külalisel kui ka kooliperel. 
Ja kõik need vahvad lood, mida kuulsime! Millest kirjutamine alguse sai ja kust need lood tulevad... Näiteid suurepärasest esimesest raamatust "Tere, Volli!". Väga põnev on kuulata raamatus olevaid lugusid otse autorilt. 
Kohtumise vältel tekkis kirjanikuhärra kõrvale klaveri peale hulk kirjutatud raamatuid, terve virn. Igal ühel oma lugu jutustada ja neid lugusid jätkub. Ikka veel...! Kohtumine lõppes loomulikult autogrammide jagamisele Ilmar Tomuski raamatutesse ja järjehoidjatele.
Suur, suur tänu õpetaja Terjele kohtumise korraldamise eest ja tänu ning pühadetervitused Ilmar Tomuskile vahva kohtumise eest Kolga koolis. Suur aitäh külla tulemast!