27. jaan 2018

Kolga bändiruumi avamine

Reedel, 26.jaan. kell 13.45 ehk 6.tunni ajal kogunesid kooli üleval saalis õpilased, et osa saada meie kooli keldrinurgas asuva bändiruumi taasavamisest. Bändiruum on nimelt saanud uuenduskuuri!
Krista Allik, Kuusalu Noortekeskused koordinaator, rääkis projekti taustast. Ta meenutas, kuidas meie kooli vilistlane Artur Treiberg (2015.a. lõpetaja) unistas kord, et kui saaks soovida ja noorte elu Kolgas muuta, siis võiks korda teha bändiruumi. Selle Arturi unistuse täitumiseks ei kulunudki väga palju aega... 
Bändiruumi avamiseks tuli meile külla Rein T. Rebane (ka meie kooli vilistlane, 1995.a. lõpetaja). Rein rääkis bändidest ja raadiosõlmest kooliajal, ruumiks oli siis võimla rõdule minnes parempoolne väike ruum. 
Bändiruumi saab õuest, tehnoloogiklassi majatiiva otsast. 
Rein alustas muusikukarjääri 1989.aastal, mil bändiks oli Sacred Fire. 
Koguti mitmeid auhindu erinevatelt noortebändide konkurssidelt. 
Erinevaid põnevaid bände on olnud mitmeid, aastaid on koostööd olnud mitmete nimekate muusikutega. 1995 ansambel Fly; aastal 2000 sai alguse Wild Rose; 2002 sai Wild Rose´ist Sunshine Company; 2011 - 4 Tankisti ja Rebane; 2014 - Inglitolm; 2015 - Dingo; 2016 - G.I.F.T.; 2017 - Flowers of the Universe. Ja veel mitmed, mitmed põnevad tööd ja tegemised. Vt: https://et.wikipedia.org/wiki/Rein_T._Rebane
Suur, suur aitäh avamise eest Rein T. Rebane;
projekti koordineerimise eest Krista Allik, Kuusalu Noortekeskused;
ehitustöö eest Margit-Karmen Reinvelt, Kolga Noortekeskus. 
Ehituse tänusõnad veel - Marvin Reinvelt, Erko Allik ja Rain Jürisson.

Loodame uute koolibändide ajastule! Tegudele noored!

Tegevusi viiakse ellu Euroopa Liidu Sotsiaalfondi ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest ning vastavuses haridus- ja teadusministri 29.06.2015.a käskkirja nr 281 „Toetuse andmise tingimuste kehtestamine tegevuse „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ elluviimiseks“ punktiga 6.1.

Laupäeval, 27.jaanuaril kontsert tulemas. Laval ka Rein T. Rebane!